Informatie

Kijken, ja natuurlijk!

Bent u benieuwd waar uw hond terecht komt? Wij laten u heel graag zien waar uw hond zal verblijven en hoe het er hier aan toegaat. Maar alleen vooraf als uw hond er nog niet is.

Als uw hond komt, nemen wij het van u over en brengen hem of haar weg. U mag dan niet meer meelopen. Hierdoor loopt u niet van uw hond weg, maar loopt uw hond weg van u en voordat het doorheeft dat u niet volgt wordt het afgeleid door alle verleidelijke nieuwe luchtjes om hem heen. Mede hierdoor voorkomen wij het gevoel van heimwee bij uw hond.

Katten stellen het juist bijzonder op prijs als u ze zelf in de hokjes plaatst, hierbij mag u dus altijd meelopen naar het verblijf. Uiteraard bent u ook voor u kat van harte welkom om van te voren te komen kijken…

Kwaliteit

Het dierenhotel kan in het hoogseizoen aan maximaal 200 honden en 90 katten onderdak bieden. Tijdens deze drukke periode hebben wij natuurlijk een aantal extra verzorgers in dienst. Om een optimale verzorging te kunnen waarborgen maken wij zoveel mogelijk gebruik van jongeren die studeren voor dierverzorger aan de MAS in Barneveld.

Ook maken wij gebruik van stagiaires van deze of soortgelijke opleidingen. De vaste verzorgers zijn in het bezit van het vakbekwaamheidsdiploma Dierenpensionhouder en volgen regelmatig aanvullende cursussen om hun kennis van dierverzorging en omgang met honden en katten up-to-date te houden.

Het dierenhotel is aangesloten bij de brancheorganisatie Dibevo.

Voeding

Aan de voeding van de dieren wordt bij ons veel aandacht besteed.

Wij hebben daarom voor de honden brokken van Hill’s en hebben daarvan zowel gewone brokken als seniorbrokken, lam & rijst, puppybrokken en brokken voor kleine hondjes alsmede vers vlees voor de dieren die thuis ook vers vlees krijgen. Voor het voeren van vers vlees moeten wij m.i.v. 2019 wel iets extra gaan rekenen, omdat dit extra aandacht en zorg vereist.

De katten krijgen blikvoer en brokjes van Hill’s.

Vogels en kleine huisdieren krijgen naast goede soorten gemengd voer regelmatig fruit en groenvoer.

Het geven van medicijnen hoort gewoon bij de verzorging van uw dier, deze worden verstopt in stukjes vlees of voor de katten door het blikvoer gemengd.

Als uw dierenarts een bepaald dieetvoer heeft voorgeschreven, mag u dit uiteraard meebrengen, ander voedsel niet, tenzij u hiervoor een bijzondere medische reden heeft. Houdt u er dan wel rekening mee dat het dier hier meestal wat meer eten nodig heeft doordat het vaak actiever bezig is dan thuis.

Indien u eigen voer of medicijnen meebrengt, wilt u hier dan duidelijk de naam van het dier en de gewenste te geven hoeveelheid opschrijven? Breng deze bij voorkeur in de originele verpakking.

Dagopvang / Hondencreche

Dieren zijn bij ons onafhankelijk van de periode welkom, of dat nu 1 maand, 1 week of 1 dag is, mits ze maar gebracht en gehaald worden op de normale openingstijden.

Voor werkende mensen is Dagopvang een mogelijkheid. Omdat de meeste mensen echter al op hun werk moeten zijn voor ons bedrijf opent, hebben we hiervoor een speciale regeling getroffen. De honden die hier gebruik van maken kunnen ’s ochtends tussen 7.00 uur en 8.00 uur gebracht worden in de receptie en vanaf 8.00 uur geplaatst worden in speciale kennels met een eigen ingang.

Wij halen ze hier om 9.00 uur uit en brengen ze naar de speelweides. In de middag gaan ze net als de “hotel”gasten de kennel in en krijgen een hapje te eten. Ze kunnen dan gehaald worden op de normale uitlaat-/ophaaltijd, maar als dat niet lukt brengen wij ze terug naar de kennel waar ze ’s ochtends uit zijn gehaald en waaruit de eigenaar ze dan tot 19.00 uur kan ophalen.

Deze vorm van dagopvang is bedoeld voor mensen die daar voor een langere periode, minimaal 1 dag per week gebruik van willen maken. Voor de rest zijn wij heel flexibel. Dagopvanghonden mogen zonder reservering of zonder verplichte vaste dagen bij ons in de dagopvang gebracht worden. (Voor logeervakanties moet wel van te voren afgesproken worden.) U betaalt slechts voor de dagen dat uw hond is geweest ( maar met een minimum van 4 dagen per maand.)

Bent u hierin geïnteresseerd, komt u dan eerst eens langs voor uitgebreidere informatie. Op dit moment is de dagopvang gesloten voor nieuwe klanten.

Openingstijden

Brengen en ophalen
Brengen kan van maandag t/m zaterdag uitsluitend in de ochtend tussen 09.00 uur en 10.30 uur. Op zondag kunt u uw dieren niet brengen.
Ophalen kan van maandag t/m zaterdag op diezelfde tijd én tussen 16.30 uur en 17.30 uur. Op zondag is het óók mogelijk om uw huisdier op te halen, maar dan uitsluitend tussen 16.30 uur en 17.30 uur.

Rondleidingen geven we van ma t/m za tussen 10.30 uur en 11.00 uur. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Het is in het belang van uw eigen dier dat u zich aan de openingstijden houdt. Als uw dier ‘s morgens binnenkomt hebben wij volop de tijd om hem of haar aan de nieuwe omgeving en ons te laten wennen en kunnen wij kijken met welk speelkameraadje het goed gaat.

Op officiële feestdagen zijn wij gesloten.

Inentingen

Bij het brengen van uw huisdier moet u een inentingsbewijs (inentingsboekje en/of het dierenpaspoort) meebrengen. Het is heel erg belangrijk dat de dieren goed ingeënt zijn, dat wil zeggen dat :

Honden de volledige cocktail + een extra enting tegen kennelhoest moeten hebben gekregen. Titerbepaling in overleg.

Katten moeten ingeënt zijn tegen kattenziekte en niesziekte. Titerbepaling in overleg.

Konijnen moeten ingeënt zijn tegen myxomatose.

ALLE inentingen moeten tenminste 14 dagen voor brengen gegeven zijn en niet langer dan 1 jaar geleden. Ze mogen ook niet verlopen tijdens het verblijf.