Informatie

Kijken, ja natuurlijk!

U mag natuurlijk kijken waar uw huisdier komt en hoe het er hier toegaat. Graag zelfs. Maar alleen vooraf.

Als uw huisdier komt, nemen wij het van u over en brengen hem of haar weg. U mag dan niet meer meelopen. Hierdoor loopt u niet van het dier weg, maar het dier weg van u en voordat het doorheeft dat u niet volgt wordt het afgeleid door alle verleidelijke nieuwe luchtjes om hem heen. Mede hierdoor voorkomen wij het gevoel van heimwee bij het dier.

Kwaliteit

Het dierenhotel kan in het hoogseizoen aan maximaal 130 honden en 90 katten onderdak bieden. Tijdens deze drukke periode hebben wij natuurlijk een aantal extra verzorgers in dienst. Om een optimale verzorging te kunnen waarborgen maken wij zoveel mogelijk gebruik van jongeren die studeren voor dierverzorger aan de MAS in Barneveld.

Ook maken wij gebruik van stagiaires van deze of soortgelijke opleidingen. De vaste verzorgers zijn in het bezit van het vakbekwaamheidsdiploma Dierenpensionhouder en volgen regelmatig aanvullende cursussen om hun kennis van dierverzorging en omgang met honden en katten up-to-date te houden.

Het dierenhotel is aangesloten bij de brancheorganisatie Dibevo. Sinds januari 2000 is het dierenhotel erkend door Stichting Dierbaar.

Voeding

Aan de voeding van de dieren wordt bij ons veel aandacht besteed. Wij vinden het belangrijk dat het voedsel geen geur, kleur en smaakstoffen bevat en zo min mogelijk conserveringsmiddelen.

Wij hebben voor de honden zowel brokken als diner, seniorbrokken, lam & rijst en vers vlees voor de dieren die thuis ook Barf krijgen.

De katten krijgen blikvoer en brokjes van Hill’s.

Vogels en kleine huisdieren krijgen naast goede soorten gemengd voer regelmatig fruit en groenvoer.

Medicijnen worden verstopt in stukjes worst of voor de katten door het blikvoer gemengd.

Als uw dierenarts een bepaald dieetvoer heeft voorgeschreven, mag u dit uiteraard meebrengen, ander voedsel niet, tenzij u hiervoor een bijzondere medische reden heeft. Houdt u er rekening mee dat het dier hier meestal wat meer eten nodig heeft doordat het vaak actiever bezig is dan thuis.

Indien u eigen voer of medicijnen meebrengt, wilt u hier dan duidelijk de naam van het dier en de gewenste te geven hoeveelheid opschrijven?

Dagopvang

Dieren zijn bij ons onafhankelijk van de periode welkom, of dat nu 1 maand, 1 week of 1 dag is, mits ze maar gebracht en gehaald worden op de normale openingstijden.

Tegenwoordig is er ook veel vraag naar opvang van honden tijdens kantooruren. ’s Avonds kunnen de honden dan gewoon thuis zijn. Omdat de meeste mensen al op hun werk moeten zijn voor ons bedrijf opent, hebben we een speciale regeling getroffen voor “dagopvang” honden. De honden die hier gebruik van maken kunnen ’s ochtends vanaf 8.00 uur geplaatst worden in speciale kennels met een eigen ingang.

Wij halen ze hier om 9.00 uur uit en brengen ze naar de speelweides. In de middag gaan ze net als de “hotel”gasten de kennel in en krijgen een hapje te eten. Ze kunnen dan gehaald worden op de normale uitlaat-/ophaaltijd, maar als dat niet lukt brengen wij ze terug naar de kennel waar ze ’s ochtends uit zijn gehaald en waaruit de eigenaar ze dan tot 19.00 kan ophalen.

Deze vorm van dagopvang is bedoeld voor mensen die daar voor langere periode, minimaal 1 dag per week gebruik van willen maken. Voor de rest zijn wij heel flexibel. Dagopvanghonden mogen zonder reservering of zonder verplichte vaste dagen bij ons in de dagopvang gebracht worden. (Voor logeervakanties moet wel van te voren afgesproken worden.) U betaalt slechts voor de dagen dat uw hond is geweest.

Bent u hierin geïnteresseerd, komt u dan eerst eens langs voor uitgebreidere informatie.

Openingstijden

Brengen en ophalen kan maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 10.30 uur.
Ophalen kan ook tussen 16.30 en 17.30 uur.
Ophalen op zondagmiddag tussen 17.00 en 17.30 en/of buiten de vaste haal- en brengtijden overdag is tegenwoordig ook mogelijk. Hiervoor betaalt u een kleine toeslag van € 10,-
Bij ophalen ‘s ochtends vóór 10.30 uur betaalt u slechts het halve tarief voor de ophaaldag.
Rondleidingen geven we tussen 10.00 en 11.30. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.
Op officiële feestdagen zijn wij gesloten. Op zondag kunt u uw dieren niet brengen.

Het is in het belang van uw dier, u aan de openingstijden te houden. Als uw dier ‘s morgens binnenkomt hebben wij volop de tijd om hem of haar aan de nieuwe omgeving en ons te laten wennen. Ook kunnen wij kijken met welk speelkameraadje het goed gaat. Doordat ze lang buiten zijn geweest op de speelweides smaakt het eten en is het slapen ook geen probleem. U kunt hierbij nog helpen door uw hond ’s morgens geen ontbijt te geven. Als hij namelijk ontdekt dat hij bij ons niet alleen heerlijk lang mag spelen samen met een of meer vriendjes, maar dat hij eindelijk ontbijt krijgt dan kan zijn vakantie toch zeker niet meer stuk.

Inentingen

Bij het brengen van uw huisdier moet u een inentingsbewijs (inentingsboekje en/of het dierenpaspoort) meebrengen. Het is heel erg belangrijk dat de dieren goed ingeënt zijn, dat wil zeggen dat :

Honden de volledige cocktail + een extra enting tegen kennelhoest moeten hebben gekregen. Titerbepaling in overleg.

Katten moeten ingeënt zijn tegen kattenziekte en niesziekte. Titerbepaling in overleg.

Konijnen moeten ingeënt zijn tegen myxomatose.

ALLE inentingen dienen tenminste 14 dagen voor opname gegeven zijn en niet langer dan 1 jaar geleden. Ze mogen ook niet verlopen tijdens het verblijf.