Dieren

Honden

Als het weer goed is, zijn de honden buiten van 9.00 uur tot minstens 11.00 uur, vaak zelfs tot 12.30 uur en ’s middags van 15.00 tot 17.00 uur. Dat is dus 5 uur per dag dat ze kunnen spelen, graven en in groepjes lekker buiten zijn en sociaal contact hebben.

Wij proberen om alle honden een passend vriendje of vriendinnetje te geven om de kennel mee te delen. Hierdoor zijn ze niet eenzaam, maar hebben een heerlijke hondenvakantie. Buiten zitten ze vaak in wat grotere groepjes. Wij letten er goed op dat we groepjes maken die goed passen, dus de oudere honden bij de oudjes, de pubers bij de pubers en de kleintjes bij de kleintjes. 2 Honden van 1 eigenaar blijven natuurlijk bij elkaar.

Wij beschikken over ruim 40 speelweides.

Dus als er een enkele keer een hond is die echt niet samen kan met een andere, dan krijgt hij toch gewoon een kennel en speelweide voor zich alleen. Ruimte genoeg. Hij of zij kan dan wel de andere honden zien en is dus niet helemaal eenzaam.

Helaas zijn er tegenwoordig steeds meer honden die als gevolg van ras of gedrag niet meer veilig samen kunnen zijn met andere honden. Als u voor zo’n hond wilt reserveren belt u dan alstublieft eerst met ons. Deze honden zijn wel welkom bij ons, maar helaas niet meer in het hoogseizoen (dwz de schoolvakanties.)

Katten

De katten krijgen allemaal een eigen hokje, maar mogen overdag lekker loslopen. Meerdere katten van 1 eigenaar krijgen samen een extra ruim hok.

Op deze manier kunnen wij goed controleren of ze goed eten, hun eigen brokjes opeten (en niet ook die van de andere poezen) en of hun ontlasting goed is. Zo weten we ook zeker dat katten die diëetvoer krijgen dit ook opeten.

Wij zien de dieren niet graag opgesloten, dus overdag mogen ze lekker loslopen in het hele kattenverblijf en in de buitenkooien. Overal staan mandjes zodat ze een lekker lui plekje kunnen opzoeken in de zon of bij de verwarming.

Doordat de katten voldoende ruimte hebben en niet in hun eigen territorium zijn wordt er niet gevochten door hen. En een hele dominante kat krijgt een eigen verblijf als dat nodig is.

Overige dieren

Vogels komen meestal in hun eigen kooi en ook de knaagdieren die in het knaagdierenhotel komen mogen hun eigen kooi meenemen. Zo hebben we in de zomer diverse maten kooien met konijnen, cavia’s, hamsters, muizen en of ratjes staan. Heel gezellig.

Voor buitenkonijnen hebben wij een aantal rennen klaarstaan.